Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Új technológiák

2019.dec.3.

Ez a vonat elektromágneses portálokkal összekötött, sín nélküli utasszállító rendszert használ, és 800 km/h sebességgel halad

 

A Manyone hibrid stratégiai tervezési tanácsadó cég kidolgozott egy új vonatrendszert, amely állítólag "hatékonyabb, kényelmesebb és fenntarthatóbb", mint a hagyományos utazási formák. Az új rendszert AeroSlidernek hívják, és az egész úgy néz ki, mintha valamelyik tudományos-fantasztikus film közlekedési eszköze lenne.

Az új vonat szó szerint lebeg a levegőben. A rendszer nem rendelkezik sínekkel, ehelyett a vonat 38 méter magas mágnesezett hurkokon keresztül halad, miközben lebeg. A vonat ezeket a hurkokat használja, hogy több mint 800 kilométeres óránkénti sebességre gyorsuljon.

Ez a sebesség gyakorlatilag az utasszállító repülőgépek átlagos utazási sebessége, ami azt jelenti, hogy ez a vonat ugyanolyan gyors közlekedést kínálna. A Manyone úgy írja le találmányát, mint egy "földfelszíni, ugyanakkor sín nélküli utasrendszert, amely képes összekötni az európai, afrikai és ázsiai kontinensek legnépesebb városait."

Ezenkívül a Manyone szerint a rendszert "lokális energiaforrásokkal lehet táplálni," és a vonatok energiaigényének csökkentésére szolgáló rendszerrel rendelkezik. "A héliumtartályok beépítése a kapszulába körülbelül 10%-kal csökkenti a tényleges tömeget, csökkentve a meghajtásához szükséges energiát," - írja a cég a honlapján. (1)

Ideális hosszú utazásokhoz

A Manyone úgy gondolja, hogy az AeroSlider ideális a hosszú utazásokhoz. A vonat fel van szerelve egy "futópályával, nyitott közterülettel, étteremmel, bárokkal, tornatermekkel és többcélú helyiségekkel, amelyek ingázás közben ideálisak találkozók megrendezésére, és kiválóan alkalmasak a munkára."

Az AeroSlider vonatok hatalmasak, mintegy 250 méter hosszúak, és maximális kényelmet kínálnak a fedélzeten tartózkodók számára.

Ha a technológia valóban működik, akkor Elon Musk a Hyperloopal futhat majd a pénze után. Eddig a milliárdos vonatrendszere "mindössze" 324 kilométer/óra sebességet ért el extra kisméretű kocsikkal.

Az AeroSlider egyelőre csak egy koncepció, ettől függetlenül rendkívül izgalmas. (2)

 

Forrás:https://ujvilagtudat.blogspot.com/2019/12/ez-vonat-elektromagneses-portalokkal.html